Treskatresk

Treskatresk er en kvartett bestående av to av Russlands fremste jazzmusikere og Nord-Norges to egne fremadstormende musikere Jakop Janssønn og Ole Asdahl Rokkones.

Sammen har de allerede vært i Russland og blant annet på Smeltedigelen i Nordland, hvor de har fått formidable tilbakemeldinger. Selv beskriver de prosjektet slik:

Musikken setter et nordisk sound opp mot et russisk bakteppe. Bandnavnet er et ordspill som betyr "torskens knitring", og med navnet trekker bandet paralleller til den historiske pomorhandelen som forente Norge og Russland i tidligere tider. I 100-årsjubileet for den russiske revolusjon, er det kanskje på tide at vi får torsken til å knitre igjen? På sin reise gjennom Nord-Norge og Nordvest-Russland, lager bandet stedsegne komposisjoner som de bringer videre til neste konsertsted - som en metafortelling om selve reisen og møtene. Prosjektet er støttet av Barentssekretariatet og Norsk kulturråd. 

Russerne er pianisten Andrei Kondakov, som regnes for å være en av pilarene innen russisk jazz.

I tillegg er også bassisten Vladimir Volkov, som er kjent gjennom 90-tallsbandet Volkovtrio, med i kvartettet. Volkov beskrives som en av de mest bemerkelsesverdige musikerne i Russland i dag.

Ola Asdahl Rokkones kjenner vi godt som den første saksofonsolisten som fikk opptre sammen med det anerkjente Mariinsky Symfoniorkesteret. Rokkones er tromsøbasert med folkemusikk, jazz og klassisk som yrkesvei.

Jakop Janssøn ble ”Årets Unge Festspillkunstner” i 2016 ved Festispillene i Nord-Norge med prosjektet ” Døgnrytme. Slagverkeren, som er utdannet ved Musikkhøgskolen i Oslo har de siste årene fått et skikkelig gjennombrudd som musiker, komponist og artist.

 


Dato:    Søndag 31.jan
Klokken:    21:00
Sted:    Kulturhuset, Verkstedet
Billettbestilling:    https://www.aurorabillett.no/billett/?showId=814708
Medlemspris:    195,-
Fullpris:    295,-
Mer info:    www.nordlysfestivalen.no
Jazz i verden  
   
Nina Simone film raises more questions about Hollywood's approach to diversity
Harlingen students perform at Jazz Festival
Whirlwind Joey DeFrancesco leads trio back to Jazz Alley
Musicians want to make D.C. a jazz mecca again. But can the city's jazz be saved?
Grammy-winning drummer to headline Allentown Jazz Fest night at...
Jazznytt fra Topix.net 
Bli Medlem  
   
Medlemsskap i jazzklubben gir deg opplevelser og hygge, på fordelaktige vilkår.
Les mer | Meld deg inn
Nyhetsbrev  
   
Hold deg oppdatert om jazz i Tromsø.
Mer info