Henning Gravrok Anniversary Quartet

Noen jubilanter forbigår de runde tallene i stillhet. Det gjør ikke musikanter. Tvert i mot. De vil lage musikk, spille for folk og jobbe. Når en av Nord-Norges viktigste jazzmusikere gjennom flere tiår fyller 70, sitter man ikke hjemme. Da har man nyskrevet musikk med seg i tenorsaxkofferten, samt kanskje en og annen utvalgt pent arrangert standardmelodi og drar på turné.

Henning Gravrok fra Harstad har bodd i Bodø i mer enn 30 år. Han har skrevet og arrangert musikk til alt fra sinfoniettaer og strykekvartetter, til storband og kor. Han ledet Bodø Big Band i en årrekke og var med på å løfte frem mange unge lovende som i dag har musikk som levebrød, som Frode og Atle Nymo, Tore Johansen og Børge Petersen–Øverleir for å nevne noen få.  Nå er Henning  ute på en Norgesturné med topp kvartett og det meldes om etterfølgende plateinnspilling.

 

Til sin egen jubileumsturné ønsker Henning seg tilbake til den akustiske jazzmusikken. Til røttene og til den første jazzinspirasjonen. Lyden av jazzklubb med ”Body & Soul-feeling”, swingcymbal, vispekomp,  rike akkorder utenfor grunnstilling, og ekte kontrabass. Til det tidløse kvartettformatet, med saxofon, piano, kontrabass og trommer.  

Med Henning kommer også tre av hans favorittmusikere. Et nordnorsk stjernelag av musikanter som hver for seg og sammen har jobbet med noen av de fremste jazzmusikerne i verden. Jørn Øien med Omar Hakim og George Garzone, Bjørn Alterhaug med Joe Henderson og Ben Webster, og Roger Johansen med Kenny Wheeler og Bob Mintzer. For å nevne bare et par hver.  

Det er en durkdreven, men «ungdommelig» gjeng som kommer med fine låter, lyttende samspill og som er klare for å møte jazzklubbvenner med en «good-old» jazzkveld.

 

Besetning: Henning Gravrok, saxofoner, Jørn Øien, piano, Bjørn Alterhaug, bass og Roger Johansen, trommer.

 

Dato:   Torsdag 12.04
Klokken:   20:00
Sted:   Kulturhuset, Verkstedet
Medlemspris:   150,-
Fullpris:   200,-
Medlem/student/honnør:   {Medlem/student/honnør_attribvar}
Mer info:   http://www.tromsojazz.no
Jazz i verden  
   
Nina Simone film raises more questions about Hollywood's approach to diversity
Harlingen students perform at Jazz Festival
Whirlwind Joey DeFrancesco leads trio back to Jazz Alley
Musicians want to make D.C. a jazz mecca again. But can the city's jazz be saved?
Grammy-winning drummer to headline Allentown Jazz Fest night at...
Jazznytt fra Topix.net 
Bli Medlem  
   
Medlemsskap i jazzklubben gir deg opplevelser og hygge, på fordelaktige vilkår.
Les mer | Meld deg inn
Nyhetsbrev  
   
Hold deg oppdatert om jazz i Tromsø.
Mer info