Lubenov/Rokkones band

Konserten "Don't worry - be gypsy" er et samarbeid mellom saxofonisten Ola Asdahl Rokkones og de tre bulgarske musikerne Lubenov , Yankov og Dimitro.

Ola og Martin møttes i prosjektet "Romanouche" som var på turné i Norge og Romania i løpet av 2016. På repertoaret den gang stod diverse string-swing og tradisjonell sigøynermusikk. De to fant tonen, bokstavelig talt, og bestemte seg for å gjøre et eget samarbeid mer rettet mot moderne jazz. 

 

Martin Lubenov har i løpet av de siste årene gjort seg svært bemerket internasjonalt, ved at han har formet et eget jazzsound som er videreutviklet fra den bulgarske musikktradisjonen. Han skiller seg dermed fra mange andre bulgarske musikere, som først og fremst støtter seg til tradisjonelle standardlåter fra Bulgaria. Dette har blant annet kommet til uttrykk gjennom flere utgivelser med prosjektene "Martin Lubenov's Jazzta Prasta" og "Martin Lubenov Orkestar". 

 

Lubenov kommer fra hovedstaden Sofia, men er i dag bosatt i Wien i Østerrike. Petar Yankov og Ivaylo Dimitrov er også fra Sofia, og er blant de musikerne han jobber mest med for tiden. De står begge i dag frem som noen av de sterkeste og mest allsidige unge stemmene i det bulgarske musikkmiljøet, og er aktive i mange forskjellige konstellasjoner og ensembler.

 

Ola Asdahl Rokkones er på sin side en saxofonist som hele tiden søker ny inspirasjon fra mange forskjellige deler av verden, både innenfor jazz og klassisk musikk.

 

 

Obs! Denne konserten kan komme til å innholde noen uvante taktarter. Ta med kuleramme!

 

Besetning: Martin Lubenov, akkordeon; Ivaylo Dimitrov, gitar; Ola Asdahl Rokkones, tenorsax og Petar Yankov, pekusjon og vokal.

 

Dato:   Torsdag 22.02
Klokken:   20:00
Sted:   Bardus Bar
Medlemspris:   100,-
Fullpris:   100,-
Medlem/student/honnør:   {Medlem/student/honnør_attribvar}
Mer info:   http://www.
Jazz i verden  
   
Nina Simone film raises more questions about Hollywood's approach to diversity
Harlingen students perform at Jazz Festival
Whirlwind Joey DeFrancesco leads trio back to Jazz Alley
Musicians want to make D.C. a jazz mecca again. But can the city's jazz be saved?
Grammy-winning drummer to headline Allentown Jazz Fest night at...
Jazznytt fra Topix.net 
Bli Medlem  
   
Medlemsskap i jazzklubben gir deg opplevelser og hygge, på fordelaktige vilkår.
Les mer | Meld deg inn
Nyhetsbrev  
   
Hold deg oppdatert om jazz i Tromsø.
Mer info