Finnseth/Barnes kvintett + jam

Alan Barnes er en av Englands fremste jazzsaxofonister. Han er også et oppkomme av humor på nivå med de fremste humorister vi kjenner fra utallige engelske humorprogram på TV. Han driver eget stort plateselskap, har spilt på utallige engelske pop- og rockmusikeres produksjoner. Og jammen er han ikke profesjonell vert på en rekke engelske jazzfestivaler, der hans humorsider er et utilslørt trekkplaster.

For ti år siden produserte Nordnorsk jazzsenter en tidagers turné i landsdelen med denne kvintetten. Finnseth har holdt kontakten og besøkt Barnes i England, og sammen er de et fantastisk radarpar enten det er med instrumenter eller humor i fokus fra scenekanten.

 

Musikken bandet reiser rundt med  denne gangen , er en blanding av lite spilte jazzlåter fra bop-litteraturens glanstid i egne arr. ,samt latinlåter og litt småfunkig snacks fra  både eget materiale og andre komponister. Finnseth  bidrar med noen av egne låter fra hans 40-årige jazzkarriere , og Alan byr på noen fra sitt kjernerepertoar.  

 

Kvintettens spillestil er utadvendt ,sterkt swingende , der det også plass til kjærlig behandlede ballader . Bandet ønsker å kommunisere med publikum igjennom musikken i seg selv , samt med en god dose britisk/nordnorsk verbalhumor.

 

Nikolaysen er en av Norges fremste jazzutøvere på trompet/flygelhorn og en sann nytelse å lytte til. Samlet har kvintetten tonn med erfaring bak seg, og således velegnet som jazzverter for jam etter at hovedkonserten er ferdig.

 

Besetning: Alan Barnes, altsax; Roy Nikolaysen, trompet/flygelhorn, Øystein Norvoll, gitar; Oddmund Finnseth, kontrabass og Roger Johansen, trommer.

 

Dato:   Torsdag 15.02
Klokken:   20:00
Sted:   Bardus Bar
Medlemspris:   150,-
Fullpris:   150,-
Medlem/student/honnør:   {Medlem/student/honnør_attribvar}
Mer info:   http://www.tromsojazz.no
Jazz i verden  
   
Nina Simone film raises more questions about Hollywood's approach to diversity
Harlingen students perform at Jazz Festival
Whirlwind Joey DeFrancesco leads trio back to Jazz Alley
Musicians want to make D.C. a jazz mecca again. But can the city's jazz be saved?
Grammy-winning drummer to headline Allentown Jazz Fest night at...
Jazznytt fra Topix.net 
Bli Medlem  
   
Medlemsskap i jazzklubben gir deg opplevelser og hygge, på fordelaktige vilkår.
Les mer | Meld deg inn
Nyhetsbrev  
   
Hold deg oppdatert om jazz i Tromsø.
Mer info