Hallgeir Pedersen trio

Hallgeir Pedersen  er en av landets fremste jazzgitarister.

Som gitarist er han teknisk  velutviklet og spiller med en overbevisning som er beundringsverdig. Hans kreative fraseringsevne, tydelige diksjon, klare tone og følsomme «touch» er noe av det som er med på å gjøre ham unik. Pedersens spesialitet er gitartrioformatet - der hans harmoniske forståelse tillater han å spille uten et annet akkordinstrument i bunnen.

 

De fleste av Pedersens plater er i trioformatet. Gjennom årene har han jobbet med forskjellige bassister og trommeslagere.  I dagens trio har Hallgeir med seg to unge og talentfulle musikere som er velkjente for jazzinteresserte i Tromsø.

 

Christo Stangness fra Harstad er den nye nordnorske kometen på kontrabass som i løpet av få år har blitt en nøkkelspiller i flere kjente bandkonstellasjoner. Hans intuitive, gjennommusikalske og generøse spill har en bunnsolid groove, noe som er med på å gjøre han til en favoritt.

 

Tobias Solheim-Nilsen fra Tromsø har blitt en viktig del av musikkmiljøet i Nord-Norge. Nå slår han seg også opp som frilanstrommeslager i Oslo. Hans energiske, kreative og swingende spill peker fremover og vekker raskt lytternes nysgjerrighet. Dette er jazztrommespill i ekte nordnorsk ånd!

Sammen leverer HPT jazz på ypperste nivå. Repertoaret til HPT anno 2018 består i hovedsak av Hallgeir Pedersens komposisjoner samt noen utvalgte jazzstandards.Trioens musikk tar utgangspunkt i bop-tradisjonen, ledet an av Hallgeir Pedersens sterke identitet.Publikum skal forvente hardt swingende jazz og funky grooves som avløses på en naturlig måte av vare blålyriske stemninger. Med impulser både fra både rock og klassisk serverer de jazz av tiden utført med utsøkt timing, musikalitet, trøkk og virtuositet.

Dette er en trio som kan mange stilarter og de er dermed som skapt for å sette i gang kveldens jam etter et par egne trioavdelinger.

 

 

Besetning: Hallgeir Pedersen, gitar; Christo Stangness, kontrabass og Tobias Solheim-Nilsen, trommer.


Dato:    25.jan
Klokken:    20:00
Sted:    Bardus Bar
Billettbestilling:    https://tromsojazz.hoopla.no/sales/hallgeirpedersentrio
Medlemspris:    150,-
Fullpris:    150,-
Jazz i verden  
   
Nina Simone film raises more questions about Hollywood's approach to diversity
Harlingen students perform at Jazz Festival
Whirlwind Joey DeFrancesco leads trio back to Jazz Alley
Musicians want to make D.C. a jazz mecca again. But can the city's jazz be saved?
Grammy-winning drummer to headline Allentown Jazz Fest night at...
Jazznytt fra Topix.net 
Bli Medlem  
   
Medlemsskap i jazzklubben gir deg opplevelser og hygge, på fordelaktige vilkår.
Les mer | Meld deg inn
Nyhetsbrev  
   
Hold deg oppdatert om jazz i Tromsø.
Mer info