Lee Ritenour & Dave Grusin

KulturHuset i Tromsø og Tromsø Jazzklubb slår skikkelig på stortromma med to kvelder med funk- og fusionkameratene - gitaristen Lee Ritenour og pianisten Dave Grusin. I fjor gikk vi glipp av dette bandet, men nå har dere to hele to kvelder med denne duoen og deres band som plaster på såret.

16 år gammel startet Ritenours karriere som studiomusiker i LA med innspillinger med Mamas&Papas. To år senere arbeidet han med Lena Horne og Tony Bennett. Gjennom over førti år har det fortsatt med Pink Floyd, Frank Sinatra, B.B. King, Ray Charles, Ivan Lins, Caetano Veloso, Aretha Franklin, Barbara Streisand, Sonny Rollins, Dizzy Gillespie og Steely Dan. Og lista er endeløs lengre! Det er blitt 3000 studiosessions, 17 Grammy-nominasjoner og 40 plater i eget navn. Ritenous største jazzhelt er Wes Montgomery, som han har tilegnet en innspilling til.

 

Grusin har komponert filmmusikk, storbandjazz og klassisk musikk. Har du sett filmene ”Tootsie”, ”Manndomsprøven”, ”The Fabulous Baker Boys”og ”Sensommer” har du hørt Grusins musikk. Og videre har han komponert musikken til  et tyvetall andre filmer. Han står bak platelabelen GRP. Sammen med Ritenour vant han Grammy med plata ”Harlequin” i 1985.

 

Hva kan du vente deg av disse karene? Jo, musikk inspirert av jazz, fusion, rock, brasiliansk musikk og klassisk musikk. Noe større navn innen dette segmentet finnes ikke, og de kommer ikke igjen til våre breddegrader på en stund. Sjeldne fugler så langt nord! I fjor Oslo – i år Tromsø.

 

Disse konsertene er kommet i stand gjennom et samarbeid mellom KulturHuset i Tromsø og Tromsø Jazzklubb. Rabattert billett kan kjøpes dersom du er medlem av Tromsø Jazzklubb.  Rabattkode er sendt til klubbens medlemmer per mail.

 

Besetning: Lee Ritenour, gitar; Dave Grusin, piano/keyboards; Melvin Lee Davis, bass og Wes Ritenour, trommer.

 

Tromsø jazzklubbs medlemmer får rabatt på denne konserten, siden det er en samarbeidskonsert med Kulturhuset i Tromsø. Konsertene arrangeres fredag 9 og lørdag 10 mars i Kulturhusets storsal, og nærmere info om arrangementet finnes på nettsidene til Kulturhuset, samt på Tromsø jazzklubbs facebookside som heter Tromsø jazzklubb.

 

Rabattkoden er som følger: jazzklubb

 

Ved å benytte denne får medlemmer 100,- avslag på billetten, dvs 490,- pr billett. 

 

 

 

Dato:   Fredag 9. mars
Klokken:   20.30
Sted:   Kulturhuset, Storsalen
Medlemspris:   490,-
Fullpris:   590,-
Medlem/student/honnør:   {Medlem/student/honnør_attribvar}
Mer info:   http://www.kulturhuset.tr.no
Jazz i verden  
   
Nina Simone film raises more questions about Hollywood's approach to diversity
Harlingen students perform at Jazz Festival
Whirlwind Joey DeFrancesco leads trio back to Jazz Alley
Musicians want to make D.C. a jazz mecca again. But can the city's jazz be saved?
Grammy-winning drummer to headline Allentown Jazz Fest night at...
Jazznytt fra Topix.net 
Bli Medlem  
   
Medlemsskap i jazzklubben gir deg opplevelser og hygge, på fordelaktige vilkår.
Les mer | Meld deg inn
Nyhetsbrev  
   
Hold deg oppdatert om jazz i Tromsø.
Mer info