Fierpmis + jamsession

Fierpmis kommer fra nordsamisk og kan oversettes med "i fiskegarnet". Som mange kanskje vet, finner man ofte mye forskjellig, og en del overraskelser, nettopp i fiskegarnet. Dette gjenspeiler musikken, som er godt plantet innenfor jazztradisjonen, men som også inneholder en og annen rognkjeks.

Anført av bandleder og låtskriver Viktor Bomstad  presenterer bandet nye komposisjoner. Her er smektende ballader, swing og skitten rock i en herlig blanding. Fierpmis beveger seg fra hardt til mykt og høyt til lavt, med fokus på hardt, høyt og mørkt. Her kan man forvente seg knallharde, skumle og energifylte låter. Inspirasjonskilder er blant andre Black Sabbath, Ornette Coleman, Emerson, Lake & Palmer og samisk tradisjonsmusikk. Og dette er bare noen eksempler på hva som har viklet seg inn i fiskegarnet og blitt til en del av det stadig ekspanderende nettverket av impulser.

 

Viktor Bomstad kjenner vi fra hans tid i Tromsø og med stringswing-gruppa ”Tre Strenge Menn”. Nå har han med Fierpmis tatt musikken i en annen retning.

 

Kvartettens medlemmer er eller har vært studenter ved jazzlinjen på Norges Musikkhøyskole. Og alle har erfaringer fra andre band som har spilt på Molde Jazzfestival, Kongsberg Jazzfestival, Oslo jazzfestival og Dølajazz.

 

Her er det altså mye talent på en scene! Vil du være med på den etterfølgende jammen, er det bare å ta med instrument, eventuelt trimme sangstemmen.

 

Sjekk: https://www.youtube.com/watch?v=ntbeosqI_WM

 

Besetning: Viktor Bomstad, gitar; Tina Olsen, saxofon; David Hveem, bass og Christian Løken, trommer.

 

Dato:   16.november
Klokken:   20:00
Sted:   Bardus Bar
Medlemspris:   100,-
Fullpris:   100,-
Medlem/student/honnør:   {Medlem/student/honnør_attribvar}
Jazz i verden  
   
Nina Simone film raises more questions about Hollywood's approach to diversity
Harlingen students perform at Jazz Festival
Whirlwind Joey DeFrancesco leads trio back to Jazz Alley
Musicians want to make D.C. a jazz mecca again. But can the city's jazz be saved?
Grammy-winning drummer to headline Allentown Jazz Fest night at...
Jazznytt fra Topix.net 
Bli Medlem  
   
Medlemsskap i jazzklubben gir deg opplevelser og hygge, på fordelaktige vilkår.
Les mer | Meld deg inn
Nyhetsbrev  
   
Hold deg oppdatert om jazz i Tromsø.
Mer info