Transjoik

Frode Fjellheim har ledet flere utgaver av bandet som spiller i jazzklubben denne kvelden. Og tenke seg – basert på inspirasjon fra sørsamisk musikk har bandene eksistert i 25 år!

Forløperen til bandet (Frode Fjellheim JazzJoikEnsemble) hadde sine første konserter i 1992, og det første albumet under navnet Transjoik kom ut i 1997!

Så her snakker vi om et band som feirer 25års-jubileum. Det markeres med en turné; samme år som samene feirer 100-års jubileum for det første landsmøtet i Trondheim i 1917. Det markerer jazzklubben med denne konserten.

 

Transjoik har gitt ut fem album, turnert i Europa, USA, Canada og Pakistan, vært nominert til Spellemannpris og begeistret publikum med spektakulære konserter.

 

Forskjellige utgaver av Transjoik har spilt i Tromsø. Aktiviteten har vært litt lav de aller siste årene, siden flere av musikerne har vært aktive i andre prosjekter, men musikken og bandet har aldri vært lagt på hylla!

 

Transjoik lager musikk som er opphissende, vital og kraftfull! Sang, strupejoik, bønnerop, rap eller resitasjon? Transjoik er fire musikere som bruker stemmen på en måte du aldri har hørt maken til. Med utgangspunkt i gamle joikeopptak på voksrull, bygger gruppen opp en moderne, men samtidig tidløs, suggestiv stemning.

 

Vi venter spent på årets utgave av Transjoik!

 

 

Sjekk: https://www.youtube.com/watch?v=4L-eqZ15UKY

 

Besetning: Frode Fjellheim, piano, synther og vokal; Nils-Olav Johansen, gitar og vokal; Anders Bitustøyl, bass  og Snorre Bjerck, trommer og vokal.

 

Dato:   08.november
Klokken:   20:00
Sted:   Kulturhuset, Verkstedet
Medlemspris:   200,-
Fullpris:   250,-
Medlem/student/honnør:   {Medlem/student/honnør_attribvar}
Jazz i verden  
   
Nina Simone film raises more questions about Hollywood's approach to diversity
Harlingen students perform at Jazz Festival
Whirlwind Joey DeFrancesco leads trio back to Jazz Alley
Musicians want to make D.C. a jazz mecca again. But can the city's jazz be saved?
Grammy-winning drummer to headline Allentown Jazz Fest night at...
Jazznytt fra Topix.net 
Bli Medlem  
   
Medlemsskap i jazzklubben gir deg opplevelser og hygge, på fordelaktige vilkår.
Les mer | Meld deg inn
Nyhetsbrev  
   
Hold deg oppdatert om jazz i Tromsø.
Mer info