Helge Lien Trio - Samarbeid med Tromsø jazzfestival
Publisert: 06.05.2017

Tromsø Jazzklubb og Tromsø Jazzfestival gjør i år et samarbeid i jazzfestivalens program

Jazzklubbens medlemmer kan benytte seg av billettkategorien «student», som gir 50kr i rabatt til konserten med Helge Lien Trio.
Husk å ta med medlemsbevis (TJK) til konserten, hvis ikke vil billetten være ugyldig.
«Det er hele 12 år siden sist Tromsø hadde besøk av Helge Lien Trio, og nå kan vi endelig glede publikum med staselig besøk av denne glimrende konstellasjonen av norske musikere.
 
Trioen har markert seg tydelig i utlandet de siste årene; signert på et av verdens største jazz-selskaper i Tyskland og husvarm i blant annet Japan. Helge Lien Trio blander den klassiske jazztradisjonen med det modernistiske og frie, og vi får høre et bredt spekter at stemninger og uttrykk som spinner seg rundt Helge Liens lyriske pianospill. 
 
Helge Lien Trio er i april i år aktuell med sitt nye (og niende!) album, Guzuguzu, som har sterke røtter i Japan. Albumet åpner med, om ikke et brak, så med et bulder som nærmer seg langsomt. Gorogoro er begrepet for fjerne tordenskrall, og navnet på det majestetiske førstesporet som i likhet med resten av komposisjonene er signert Helge Lien. 
Titlenes tema spenner fra opplevelsen av at noe er komplett, til lyden av noe som kuttes energisk og den myke fornemmelsen av lydløst regn, shitoshito. Selv om det er tydelige variasjoner i låtenes stemning og sound, har de utgangspunkt i samme melodiske tema. En ensom blomst, Jasmine, skiller seg ut fra resten av albumet både i navn og i karakter. Her møtes det nordiske og det orientalske i en meditativ modus. Velkommen til en aften med deilig, moderne jazzmusikk som får deg til å drømme deg langt inn i komposisjonene og dialogene som oppstår mellom Lien, Berg og Johansen på scenen.

Dato:    Fredag 11 august
Klokken:    20.30
Sted:    Verkstedet, Kulturhuset
Billettbestilling:    https://www.aurorabillett.no/arrangoerer/tromsoe-jazzfestival/
Mer info:     https://www.facebook.com/TromsoJazzfest/
Jazz i verden  
   
Nina Simone film raises more questions about Hollywood's approach to diversity
Harlingen students perform at Jazz Festival
Whirlwind Joey DeFrancesco leads trio back to Jazz Alley
Musicians want to make D.C. a jazz mecca again. But can the city's jazz be saved?
Grammy-winning drummer to headline Allentown Jazz Fest night at...
Jazznytt fra Topix.net 
Bli Medlem  
   
Medlemsskap i jazzklubben gir deg opplevelser og hygge, på fordelaktige vilkår.
Les mer | Meld deg inn
Nyhetsbrev  
   
Hold deg oppdatert om jazz i Tromsø.
Mer info